logo

Wakkere Makker

hondenservice Voorschoten

06 8353 7474
marijke@wakkeremakker.nl

Wie ik ben

Mijn naam is Marijke van der Steen en ik woon in Voorschoten. Opgegroeid met dieren, kies ik sinds mijn 25-ste jaar heel bewust om met honden te leven. Ik ben nu 54 jaar.
Door het leven met mijn eigen honden en ook daarbuiten (o.a. door werk in het asiel) heb ik vele verschillende honden mogen kennen en meemaken. Ze brachten me veel vragen over hun (probleem)gedragingen, maar door levens en tijd te delen ook inzicht en soms antwoorden op die vragen. Ik verdiep me graag in hen en hun behoeften.

Als psycholoog (Drs. Klinische en Gezondheidspsychologie, met aantekening Sportpsychologie) ben ik lang in de jeugdzorg werkzaam geweest, maar wilde mijn kwaliteiten nóg liever gebruiken in het belang van dieren. In het voorjaar 2014 startte ik dan ook Wakkere Makker, bedrijf in hondenservice. Kleinschalig en gericht op de behoeften van honden, die per hond en situatie kunnen verschillen, oftewel zorg op maat. Hierop is het huidige aanbod gebaseerd. Inmiddels is het aanbod uitgebreid vanuit de nodige professionele verdieping in kennis en ervaring.
In december 2017 heb ik de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut volbracht. Eerder al de opleidingen tot Kynologisch Instructeur (december 2016) en Erkende Honden Uitlaatservice (najaar 2014). Alle drie de opleidingen zijn gedaan aan de Martin Gaus Academie te Lelystad.
Natuurlijk blijf ik mijn kennis verdiepen en volg hiervoor nascholingen.

Mijn hond Zep verdient hier ook vermelding en niet alleen als meest trouwe kameraad. Als collega-Wakkere Makker vergezelt hij waar hij kan én neemt zijn werk minstens zo serieus als ik. Hij is echt bijzonder .... goed!

Elke dag met honden zijn en met hen communiceren voelt rijk. Voor mij is het een voorrecht daar het beste voor en mee te mogen doen.
Honden leren en ontwikkelen zich op een bijzonder interessante, slimme manier, wanneer zij hier de passende gelegenheid voor krijgen. Ik wil die kansen (blijven) bieden.
Liefde, ervaring met honden (en mensen), kennis over honden (en mensen) zijn de basis van Wakkere Makker.